La Molina

Opgericht in 1909 is La Molina steeds in de voorhoede van Spaanse skigebieden. Het doet denken aan de Oostenrijkse skistations. 4 Bergwanden met liften om een centraal gelegen dorp met brede goed geprepareerde afdalingen. Aangekomen op de grote parkeerplaats bij de liften zie je dat je in een echt skistation bent aangekomen. Overal ski verhuur, restaurants, hotels en sneeuw. Heel veel sneeuw. Een skipas is bij het verkooppunt tegenover de grote lift te koop (ze spreken Engels en Frans naast Catalaans en Spaans).

Pistes en liften

Skistation La Molina bestaat uit zo'n 50 kilometer piste. 25 Ervan zijn makkelijk (blauw), 18 zijn gemiddeld (rood) en 7 zijn lastig tot moeilijk (zwart). In totaal zijn er 16 skiliften die de afdalingen tussen 1700 en 2445 meter hoogte verbinden. In snowpark Alabaus laten de dappersten onder ons hun kunsten zien. Die dapperen zijn niet de minsten: Hier werden in 2011 Wereldkampioenschappen snowboarden gehouden en er wordt nog steeds getraind door de lokale toppers. Voor de geoefende skiër is de vernieuwde Estadi Piste een stevige downhill afdaling, die de afgelopen jaren het decor is geweest van ski en snowboard Wereldbeker wedstrijden. 

Een beetje geschiedenis

Als een van de oudste skigebieden in Spanje is La Molina vaak de eerste geweest die nieuwe wintersport faciliteiten in Spanje introduceerde. Met de eerste skilift in Spanje, een van de eerste stations die sneeuwkanonnen introduceerde (dus sneeuwhoogtes zijn hier altijd goed) en de eerste grote stoeltjeslift heeft La Molina een innovatieve naam in Spanje. Naast de prachtige faciliteiten, heeft La Molina een gezellig klein centrum. Net als in Vallter2000 zijn er tal van activiteiten voor niet skiënde bergliefhebbers, zoals ski racquet tochten, een glijbaan helling om plezier te hebben met het hele gezin of excursies met een pistenbully of sneeuwgroomer.

Masella ligt naast La Molina    

Terug naar de Vakantiehuizen