>>>Archeologisch Museum van Catalonië

Empúries Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC)

Openingstijden van Museu d'Arqueologia de Catalunya Het nieuwe Museu d'Arqueologia de Catalunya gebouw, entrée en de parkeerplaats De binnenkant van de ontvangsthal. Hier staat de kassa van het Museu d'Arqueologia de Catalunya Het hoofd gebouw van het museum Ruïnes d'Empúries De plattegrond van de opgravingen ruïnes d'Empúries

Wie in l'Escala of de omgeving ervan, zoals l'Estartit en Pals, op vakantie is, ontkomt niet aan een bezoek van Museu d'Arqueologia de Catalunya Empúries. In goed Nederlands: de Ruïnes van Empúries. Een zeer indrukwekkende stad uit de ouheid is hier onder het zand begraven. Een deel is te bezichtigen, een aanrader.

De ruïnes van Empúries liggen in l'Escala. 

De eerste nederzetting van de oude Grieken in Spanje was hier in l'Escala. De Baai van Roses had toen al een aantrekkingskracht op mensen. Vandaag is, dankzij opgravingen die begonnen zijn in 1908, de stad Emporion (Empúries) weer te bezoeken. De historische waarde van deze plek is erg groot. Er zijn ontelbare artefacten opgegraven die een goede indruk geven van het leven destijds. In het museum gebouw is een tentoonstelling van de opgegraven voorwerpen. Het museum is zowel in hoogseizoen als laagseizoen te bezoeken.

Sant Martí d'Empúries en l'Escala. 

Casa Forestal in Sant Martí d'Empúries. Catalaans modernisme stijl architectuur. Het museum Casa Forestal Restaurant La Terressa d'Empúries Carrer Pou in Sant Martí d'Empúries De pier bij Sant Martí d'Empúries en platja Riuet

Eigenlijk is Sant Martí d'Empúries het startpunt van de nederzetting geweest. Die bewoning heeft niet zo lang geduurd want de natuurlijke haven slibde dicht en de bewoners trokken naar het nabijgelegen Empúries. Het dorp maakt deel uit van l'Escala en is na een wandeling langs de stranden van de wijk Empúries te bereiken. Na de ruïnes te hebben bekeken, het museum te hebben bezocht, wandel je door naar de Plaça Major van Sant Martí d'Empúries. Op het hoofdplein zijn een aantal restaurants waar uitstekend gegeten kan worden. Van tapa met een glas wijn tot volledige à la carte gerechten. We noemen er een paar: 

La Terrassa d'Empúries Tel: +34 972 77 32 04

Restaurant L'Esculapi Tel: +34 972 77 00 53