>>Culturele vakantie vanuit l'Escala

Culturele vakantie aan de Costa Brava vanuit l'Escala

Op cultureel gebied is Catalonië zeer rijk voorzien. De geschiedenis begon 2500 jaar geleden met de eerste nederzetting van de Grieken in Emporion, de huidige wijk Empúries in de gemeente l'Escala. Een lange geschiedenis. Alles is te bezoeken en te bekijken. Alleen, wanneer? In juli en augustus is het gewoonweg te druk en te warm. Het beste seizoen is voor en na deze twee maanden! Huur een appartement of vakantiehuis in l'Escala en verken de Costa Brava. Hieronder een kleine impressie van de staden Figueres en Girona.

Figueres

Figueres is een kleine stad op 40 minuten van l'Escala. Het is een heerlijke stad om in het voorjaar te bezoeken. Wandel over de rambla en de kijk naar de typische architectuur. Er zijn nog een aantal gebouwen die in de Modernisme stijl zijn gebouwd. De Catalaanse variant op wat wij Art Nouveau of Jugendstil noemen. Eenmaal terug bij het begin van de Rambla naar links slaan. De winkelstraat door en u komt op een plein met terrasjes. In de winter staan de terraswarmers aan. Het Teatro-Museo Dalí is weer 2 minuten te voet verder. Behalve het museum van Dalí is een bezoek met de kinderen aan het Museu del Joguet de Catalunya (Speelgoedmuseum van Catalonië) leuk om te doen. Er zijn 5 musea te bezoeken:
 
  • Teatro-Museu Dali.
  • Museu del Joguet de Catalunya: Speelgoedmuseum van Catalonië.
  • Museu del Empordà: Historisch museum over de Alt Empordà.
  • Museo del Reloj Martí Amiel: Horlogemuseum, met meer dan 3000 exemplaren.
  • Museu de la Tècnica de l'Empordà.

 Boek appartement Juan de Naranja

Girona

Een 50 minuten rijden vanuit l'Escala ligt het prachige middeleeuwse centrum van Girona. Dit historische gedeelte van Girona bevindt zich op de steile heuvel Caputxins. Maar de rest van de stad ligt op vlak terrein. Overblijfselen van de muren zijn nog steeds te vinden. Een van de mooiste pleinen in de stad is het Plaça de la Independència, een sfeervol plein met terrasjes en restaurants. Een karakteristiek beeld van Gerona zijn de ‘hangende’ gebouwen aan de rivier ‘Onyar’ en de bruggen die deze rivier oversteken. Een ander hoogtepunt van Gerona zijn de originele Arabische badhuizen, die werden gebouwd in het jaar 1194.

De originele kathedraal van Gerona, die op de plek van de huidige kathedraal stond, werd ooit door de Moren gebruikt als een moskee. Eenmaal uit de stad verdreven, werd deze compleet verbouwd. Het resultaat is een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Spanje, gemaakt door de Mallorcaanse architect Jaume Fabre. Andere bezienswaardigheden zijn de gotische Sant Feliu kerk, gebouwd in de 14e eeuw en de benedictijnse Sant Pere de Galligants kerk, gebouwd in romaanse stijl. 

Ook zijn in Girona gebouwen en het Modernisme te bewonderen. Wandel iets buiten het oude centrum en geniet van een glas cava of een warme chocola onder de bogen van de Plaça del Vi. Er zijn cafees en restaurants in overvloed voor alle beurzen. 

Oude centrum van Girona in vogelvlucht Hangende huizen boven de Onyar Girona en het feest van de bloemen Girona casa Punxa Girona Farinera Teixidor Fanal

's-Avonds bent u weer terug in uw vakantiehuis in l'Escala om te genieten van de avondzon op het terras. 

Boek Villa Vianya

 

 

Vakantiehuis Vianya is ook uitermate geschikt voor een (korte) vakantie in de winter of vroege voorjaar. Deze villa met vloerverwarming en plaats voor 6 personen is zeer goed onderhouden en van veel gemakken voorzien. Neem contact op om over de mogelijkheden te praten.