>Vakantie in l'Escala

Vakantie in l'Escala aan de Costa Brava

Of u in juli of augustus een vakantiehuis huurt of een in andere maand. In en rond l'Escala is altijd wat te doen. Dat komt doordat hier permanent zo'n 9.000 mensen wonen. Dit in tegenstelling tot veel andere kust plaatsen in de omgeving. In l'Escala wordt het hele jaar door geleefd, gewerkt en genoten. Voor de bezoeker is dat erg aangenaam. Er zijn altijd restaurants open. Een cortado op het terras van restaurant Mio 1869 in de maand februari is heel goed te doen. Eten in restaurant El Gotim is een culinair feest. Elke donderdag, zaterdag en zondagochtend is er een ecologische markt. Uit de wijde omtrek komen telers hun ecologische groente en fruit verkopen op de Plaça Victor Català in l'Escala. Een wandeling over de boulevard van Riells richting de oude dorpskern geeft uitzicht op de baai en de skyline van Passeig Mar.

Zomervakantie in l'Escala

De maanden juli en augustus zijn in Europa de 'Grote Vakantie' periode. Van alle kanten komen zon en zee aanbidders richting middellandse zee. l'Escala is een geliefd vakantieoord voor verschillende nationaliteiten, de Catalanen en Spanjaarden incluis. In augustus is het er gezellig druk. Voor wie de drukte even wil vermijden zijn er plekken te ontdekken waar minder toeristen komen. Het strand tussen Hostal Empúries en Sant Martí d'Empúries kent een aantal natuurlijke inhammen. Je kunt er niet met de auto komen en het is er rustiger. Het water is er zalig koel en het terras van het Hostal Empúries nooit ver weg.

Cala Montgó

Een ander strand is dat van Cala Montgó. Een baai als uit een film met strand, rotskust en helderblauw zeewater. Hier is meer te doen dan alleen zonnen. Huur in de ochtend een kayak of een SUP en peddel langs de rotskust richting Estartit. De zon belicht de verschillende grotten in de kliffen. Dat geeft een prachtig schouwspel. Anderen pakken een peddelboard en steken de baai over en weer terug. Een prima sport oefening voor armen, benen en evenwichtsorgaan! Er wordt ook gedoken. Bij verschillende duikscholen kan een ochtend of middag geboekt worden. Onder begeleiding wordt naar de bodem van Cala Montgó gedoken. Prachtig! Na een dag strand keert u weer terug naar uw vakantiehuis om na te genieten van een prachtige dag. Misschien een duik in het zwembad of onder de (buiten)douche het zout afspoelen.

strand cala montgó menorcas in het zand snorkelen natuurlijke brug zonsondergang

Het laagseizoen in l'Escala

In het laagseizoen is l'Escala een uitstekende vakantie bestemming. Een verblijf in een vakantiehuis is een stuk goedkoper en het is minder druk. Een bezoek aan het Museum kan nu zonder een wachtrij en eten in een goed restaurant zonder reserveren. Natuurlijk is niet alles meer open in l'Escala, maar het blijft gezellig. September tot half november zijn goede maanden om nog van de zon en strand te genieten. Vanaf februari kan men weer warme dagen hebben. Het is ook een goed moment om met vrienden en vriendinnen een sportieve uitstap te maken. Fietsen, mountain bike of motorsport zijn in de directe omgeving van een vakantiehuis in l'Escala mogelijk. Wat dacht u van skieën? Vallter2000 ligt op 1½ uur rijden van l'Escala! 

Misschien wilt u gewoon helemaal niets anders doen dan genieten van de zon. In de luwte is het in februari soms al 20º!

We hopen u snel te mogen verwelkomen in een van onze accommodaties en vergeet niet:

l'Escala tot l'any!

Ga naar de vakantiewoningen

Nu op Facebook

Spring is in the air! 🌸#spring #lescala #vakantiehuislescala #lente #costabrava #costabrava ..

Tijdlijnfoto's