>>SONJA De Bijenkorf van l'Escala

Sonja Casa i Estils, De Bijenkorf van l'Escala

Net voor het binnenrijden van l'Escala staat links een groot warenhuis met de naam "Sonja" op de gevel. Jarenlang vroegen we ons af of dat nou een nederlandse 'Sonja' was, of toch een Catalaanse. Toen we spullen nodig hadden voor ons huis zijn we bij Sonja naar binnen gelopen.

Dat hadden we veel eerder moeten doen.

Wat een geweldig leuke zaak is dat zeg! Niks geen castagnettes of wijnzakken met een sombrero. Heel veel smaakvolle spullen voor in huis of om te dragen. Met recht een Bijenkorf. Kleurig servies, handgemaakt uit Spanje, prachtige lederen damestassen, meubels, sieraden en nog veel meer.

Sonja Casa i Estils verkoopt fraai en fleurig aardewerk Een aardewerk pot voor mee naar Nederland? Sonja Casa i Estils heeft er genoeg! Leren riemen in alle maten bij Sonja Casa i Estils Een keur aan Spaans keramiek bij Sonja Casa i Estils

Maar natuurlijk ook een echte klassieker voor de kleine danseressen: de flamencojurk en de dansschoenen! 

Sonja Casa i Estils beroemde flamenco jurken Sonja Casa i Estils beroemde flamenco jurken in verschillende maten en kleuren Sonja Casa i Estils flamenco jurk voor jonge danseressen Flamenco schoenen

Het personeel is ontzettend vriendelijk. Ze spreken naast Catalaans en Spaans ook Frans, Engels en Nederlands. Dat laatste is niet gek, Sonja is van Nederlandse eigenaren die sinds 1968 in l'Escala wonen en ondernemen. 

Kees en zijn vrouw Sonja kwamen in 1968 naar l'Escala en begonnen in het oude centrum lampenkappen te verkopen. Dat was zo'n succes dat er al snel naar een groter pand moest worden uitgekeken! Kees wist van een stuk grond buiten l'Escala dat te koop stond. De zaak werd beklonken met een handtekening van Kees en een duimafdruk van de verkoper. Wij kwamen Kees tegen in zijn zaak en hij nam alle tijd om onze vragen te beantwoorden. Een zeer vriendelijke man. Nu werken Kees en Sonja samen met hun dochters in hun ruime warenhuis langs de GI-623, net voor l'Escala. Lampenkappen hebben ze nog steeds, maar dat maakt nog maar een klein deel uit van de voorraad. Het is als De Bijenkorf, maar dan in l'Escala.

Dus, zoekt u iets origineels of wilt u een herinnering aan uw vakantie meenemen, bezoek dan De Bijenkorf van l'Escala. Kees, Sonja en hun dochters verwelkomen u van harte. 

SONJA Casa i Estils

CTRA. VILADAMAT A L'ESCALA KM 18 · 17130 L'ESCALA [GIRONA] TEL. 972 770 610   

Google maps: 42.130847, 3.103703