>>l'Escala en de Mooiste Baaien ter Wereld Club

l'Escala en de mooiste baaien ter wereld.

De Baai van Roses is toegetreden tot de Mooiste Baaien ter Wereld Club, een onderscheiding die ​​door UNESCO wordt gesteund. Deze uit slechts dertig baaien bestaande club, (h)erkent de waarde die dankzij het toerisme, landschap en cultuur in het gebied bestaan. De Baai is samengesteld uit de gemeenten l'Escala, Sant Pere Pescador, Castelló d'Empúries en Roses. De beslissing om deze baai toe te laten werd genomen in een vergadering van mei 2011 te Toubakouta (Senegal), alwaar de baai van Roses het hoogst mogelijke aantal punten kreeg.

Baai van Roses Baai van Roses - Ruïnes van Empúries Baai van Roses - Brug bij strand Portitxol Baai van Roses - Zon zee en sneeuw Baai van Roses - Hotel Ampúries Baai van Roses - Prachtige stranden Baai van Roses - De rijke Catalaanse keuken Baai van Roses - Veel meer dan op het strand liggen. Baai van Roses - Wereld kampioenschappen windsurfen. Baai van Roses - Cultuur en geschiedenis.

Een lid van de Raad van Toerisme van l'Escala, Maribel Calderon, was een van de vertegenwoordigers die de baai van Roses kandidatuur in Senegal verdedigde. Mevrouw Calderon merkte op " De grote promotionele waarde van een onderscheiding als deze. Slechts één baai wordt geselecteerd per land en per zee, wat betekent dat ze van de hele Middellandse kust van het Iberisch schiereiland ons hebben gekozen ".

De Baai van Roses aan de Costa Brava

Toen het besluit werd genomen om de baai van Roses te accepteren, waren er diverse indrukwekkende trekpleisters voorgelegd in de Algemene Vergadering: 3 natuurparken, de ruïnes van Empúries, de meer dan 45 kilometer strand (waarvan een aantal de Europese certificering van kwaliteit, EMAS, hebben), de gastronomie, de grote verscheidenheid aan en de mogelijkheden voor het beoefenen van water-, land- en luchtsporten, en nog veel meer.