Het vernieuwde centrum van l'Escala

Het oude centrum van l'Escala is volledig vernieuwd. Er rijden geen auto's meer. Er voor in de plaats is een enorm plein gekomen. Het beroemde strand La Platja is gebleven. De restaurants, bars en cafees hebben meer terras ruimte gekregen en dat maakt het nog gezelliger. In de avond genieten op een terrasje terwijl de kinderen nog aan het zwemmen zijn! Daarna afspoelen onder een van de buiten douches, omkleden, en naar een van de vele restaurants op het plein.

Eigenaar Jordi van Restaurant Origens Platja
Restaurant Bar 1869 met uitzicht op de Pyreneeën klein
Restaurant GROP
Casa La Punxa (De Piek)

Op de plek van de voormalige rotonde staat nu een grote boom die voor schaduw zorgt. Er omheen is een stenen bank aangelegd. De Escalenken komen hier in de avond om elkaar te ontmoeten en om te genieten van de avondzon. Er staan nu fietsrekken op het plein. Pas op niet te fietsen op het plein. De lokale politie let er streng op. Wij hebben dit persoonlijk ervaren...

Zon en schaduw aan La Platja 

Afhankelijk van het tijdstip is de zon, of de schaduw, over het hele centrum te vinden!

Vakantiehuis l'Escala heeft een lijst gemaakt met de bars en restaurants rond het plein van La Platja. Onze lijst is een opsomming van de restaurants en cafés die we zelf leuk vinden.

 Modern appartmenent in het centrum

In het voorjaar naar de zon? Zin in een wandeling langs het strand? Misschien naar een (tweede) huis kijken. Dan is dit een ideaal appartement om te huren. In het centrum en dichtbij uitvals wegen.

Vindt u dat er een mist? Schrijf ons even een korte email met de motivatie en we zetten hem erbij!

Onze cafe en restaurant keuzes in het centrum van l'Escala

Krantje croisantje met een cafe cortado? Dan begin je bij Cafe Eivissa aan de linkerkant van het plein. Je herkent het aan de witte stoeltjes. De bediening is niet geweldig snel, maar dat is niet erg. Terwijl je wacht kijk je uit op het strand en de zee. Aan de voorkant is een plateau met zitkussens.