Empúries

Wandelend in deze wijk begrijp je waarom de Grieken en Romeinen zich hier al 2600 jaar geleden vestigden. De omgeving is adembenemend mooi. De stranden Portitxol tot en met Riuet zijn van fijn zand. Het strand gaat over in glooiend terrein. Overal staan de kenmerkende pijnbomen die voor schaduw zorgen. Dan zijn er de fundamenten van de Griekse stad Empórion. Daar boven liggen weer de resten van de Romeinse villa's die later waren gekomen en het er ook wel fijn vonden. Je hebt vakantie in een openlucht museum. Een heel bijzonder gebied.

De wijk Empúries ademt nog steeds de sfeer van die tijd uit. Veel van de villa's die er staan zijn in een Romeinse stijl gebouwd. Zo heeft Vakantiehuis l'Escala een woning te huur die een perfect voorbeeld is.

Sant Martí d'Empúries en Vakantiehuis l'Escala

Vanaf de Torso met de Olympische vlam tot het dorp Sant Martí d'Empúries slingert het wandel- en fietspad Passeig Dr. Pi i Llussa parallel met de kust. Het voert langs verschillende mooie stranden. Drink een kop koffie op het terras van Hostal Empúries om op adem te komen. En begin aan het vervolg van de wandeling. Bovenop de heuvel van Sant Martí d'Empúries is het Plaça Major. De gelopen afstand is 1,86 Km. Op de Plaça Major is een keur aan restaurants met terras. De Rots waar het dorp op is gebouwd maakte deel uit van de antieke stad Emporion. Aan de andere kant ligt ook een wijkje achter het strand Riuet.

Vakantiehuizen bekijken