De wijk Montgó in l'Escala

Het herkenningspunt van Muntanya de Montgó is de Torre Montgó bovenop de berg. Deze diende om de bewoners te waarschuwen bij gevaar. Als piraten kwamen stak men een vuur aan. De boeren en vissers in het land waren gewaarschuwd en konden zich in veiligheid brengen. Die tijd hebben we gehad en de enige piratenboot die er nog is vervoert nu toeristen. 

Vakantiehuis aan Cala Montgó

Naast de Torre Montgó is het tweede kenmerk de hoogte van de heuvel. Hierdoor is er een schitterend uitzicht op de inham of de Baai van Roses. Het nadeel is dat je niet een croissantje vergeten moet zijn als je weer boven bent met het ontbijt... Een auto is onontbeerlijk als je hier een vakantiehuis huurt. Maar wat een plek! Het uitzicht, het strand, de woningen. 

Uitzicht op cala Montgó en heuvel Montgó. Straat op Montgó met uitzicht op Roses. Villa's aan de cala Montgó Vakantiehuizen op Montgó in l'Escala. Vakantiehuizen op Punta Grossa

In de wijk

Rond de wijk worden verschillende activiteiten aangeboden. Op het strand is verhuur van kayaks en peddle boards. 's Ochtends is de zee nog glad als een spiegel. Dat is het moment om in alle rust te genieten van de zon en de zee. Maak een mooie tocht langs de rauwe kust en grotten. Zwem in heerlijk schoon en fris zeewater. Peddel heen en weer in de baai op een peddle board.

Er zijn ook aanleg boeien te huur per nacht, per week of langer. Ideaal om een boot aan te leggen en vanuit een vakantiehuis in l'Escala meteen naar de boot te gaan. Aan de andere kant ligt Illa Mateua. Deze rots in de inham Illa Mateua is de duikplek van duikschool Mateua Dive. Achter het appartementencomplex ligt restaurant Port del Rei. Het terras heeft een schitterend panorama op de baai van Roses. Geniet met een glas wijn van de zon, zee en uitzicht.

Ik wil informatie over een vakantiehuis op Montgó!